Välkommen till informationsmöte den 2 februari om det senaste inom mäklarjuridiken!
17 december 2022
Torsdag den 2 februari 2023, kl. 10-11, håller advokat Antonia Krzymowska ett informationsmöte om de senaste nyheterna inom affärsjuridiken som berör företagsmäklare.

Informationsmötet sker via Teams och är kostnadsfritt för SFR:s medlemmar. Under den timmeslånga genomgången får du dels en repetition av de viktigaste regelverken för mäklare, dels en presentation av och förklaringar till de nya regelförändringarna. 

Boka din plats redan idag genom att mejla oss på info@sfrmaklare.se. Om du har frågor som du vill att Antonia ska ta upp på mötet, inkludera gärna dem i mejlet till oss.

 

Nya samarbetspartners till SFR

KRZYMOWSKI Advokater är en Stockholmsbaserad advokatbyrå med mycket bred juridisk affärskompetens och med expertkunskap inom mäklarrätt. Advokatfirman är en ny samarbetspartner till SFR och som ett led i partnerskapet kommer de att genomföra en årlig, och för medlemmar kostnadsfri, genomgång av nyheterna inom juridiken för mäklare. 

Förutom KRZYMOWSKI har vi även ingått samarbetsavtal med Due Compliance. Du hittar våra samarbetspartners här >>

Gör plats för Företagsmäklardagen den 11 maj!
17 december 2022
Torsdag den 11 maj 2023 är det återigen dags för vår nya mötesplats Företagsmäklardagen. Det blir en spännande dag och kväll där du kan fylla på med massor av kunskap, inspiration och nya kontakter. Gör plats i din kalender redan nu så att du inte går miste om möjligheten att delta!

Vi gör en repris på årets mycket uppskattade premiär av Företagsmäklardagen med auktorisationskurs och årsstämma på Hilton Stockholm Slussen under dagen och kvällsevent med middag på Södra teaterns Champagnebar.

Vi återkommer efter årsskiftet med ett program och en formell inbjudan. Hör gärna av dig om du har några tankar och idéer om Företagsmäklardagens innehåll.

Ta nästa steg i auktorisationsprogrammet - Modul 2 under Q1
17 december 2022
Nästa utbildningstillfälle inom SFR:s auktorisationsprogram är kursen Modul 2 som är planerad att genomföras under första kvartalet 2023. Anmäl ditt intresse här!

Auktorisationsprogrammet består av totalt fyra kurssteg, vilka kan genomföras i den ordning som passar dig bäst. Kursen erbjuds både som distansutbildning och som klassrumsundervisning. Sedan pandemin genomförs de flesta kurser som hybridutbildningar.

Modul 2 fokuserar på företagsvärdering, prismekanismer och finansiella frågeställningar samt fallgropar vid olika modellval och situationer. Du lär dig bland annat olika värderingsmodeller, hur årsredovisningar och bokföring bäst analyseras, vilka nyckeltal som är relevanta och hur de beräknas, vilka fallgroparna är och hur det fungerar med köpeskilling, reverser och tillträdesbalans. Föredragen och övningarna innehåller många praktiska exempel och verkliga fall som vi analyserar och diskuterar.

Anmäl ditt intresse att delta på Modul 2 under Q1 2023 >>

Välkommen till Modul 1 den 20 oktober!
9 augusti 2022
Den 20 oktober har du möjlighet att delta i kursen Modul 1 som är det första steget i SFR:s nya auktorisationsprogram för företagsmäklare.

Auktorisationsprogrammet består av totalt fyra kurssteg, vilka kan genomföras i den ordning som passar dig bäst. Kursen erbjuds både som distansutbildning och som klassrumsundervisning.

Modul 1 tar bland annat upp grunderna i och juridiken kring förmedlingsprocessen, som till exempel uppdragsavtal, marknadsföring, budgivning, upprättande av köpehandlingar med mera. 

Kursen kommer att hållas på hotell Hilton Stockholm Slussen kl. 09:00-16:00 och kostar 2900 kr* att delta fysiskt och 2500 kr* att delta på distans för SFR:s medlemmar. Priset för icke-medlemmar är 3900 kr* för fysiskt deltagande och 3500 kr* för att delta på distans. I priset ingår fika och lunch.

Anmäl dig via info@sfrmaklare.se och uppge dina kontaktuppgifter och faktureringsadress.

Lyckad premiär för Företagsmäklardagen
20 maj 2022
Under årets hittills varmaste dag, torsdag den 19 maj, var det premiär för Företagsmäklardagen i Södra Teaterns Champagnebar. Det var ett mycket lyckat och högljutt event med deltagare från hela Sverige som hade samlats för att nätverka, få inspiration och utbyta erfarenheter. Med välfyllda sinnen och nya affärskontakter konstaterade alla som deltog att Företagsmäklardagen är här för att stanna.

SFR:s första genomförande av Företagsmäklardagen inleddes vid 17:30-tiden på Södra Teaterns Champagneterrass där ett trettiotal deltagare minglade och bubblade mot bakgrund av utsikten över Gamla stan och Stockholms inlopp. Därefter bänkade de sig för kvällens föredrag, diskussioner och middag inne i Champagnebarens teaterinspirerade lokaler.

Årets Företagsmäklardagen kretsade kring investeringsklimatet i Sverige och vilka trender, prognoser samt avkastnings- och riskbedömningar som styr finansiärer och riskkapital idag. Monalotte Theorell Christofferson, styrelseordförande i riskkapitalföreningen SVCA och CFO i Stena Sessan AB, pratade om den senaste utvecklingen i riskkapitalbranschen och om megatrenderna inom private equity, buyouts samt venture och growth capital. 

Tidigare under dagen hade ett tjugotal SFR-medlemmar deltagit i auktorisationskursen Modul 4 och förbundets årsstämma på hotell Hilton Stockholm Slussen.

Fullfölj SFR:s auktorisationsprogram med fjärde och sista steget den 19 maj!
10 maj 2022
Den 19 maj har du möjlighet att delta i kursen Modul 4 som är det fjärde och sista steget i SFR:s nya auktorisationsprogram för företagsmäklare.

Den 19 maj har du möjlighet att delta i kursen Modul 4 som är det fjärde och sista steget i SFR:s nya auktorisationsprogram för företagsmäklare. Det första, andra och tredje steget i programmet, Modul 1, Modul 2 och Modul 3 genomfördes under 2021. Du som inte haft möjlighet att vara med på en eller flera av dessa kurser kan ändå delta på Modul 4 eftersom de fyra kursstegen kan genomföras i den ordning som passar dig bäst.

Modul 4 tar bland annat upp due diligence-metodik vid analys, värdering och överlåtelse av objekt, fåmansbolagsreglerna, tilläggsköpeskilling, reverser och skattefrågor för företagsmäklare.

Föredragshållare är Måns Persson, Senior Associate och advokat på advokatfirman Delphi, och Mikael Knutsson, Partner Tax och Auktoriserad Skatterådgivare FAR på revisionsbyrån Grant Thornton. Föredragen och övningarna innehåller många praktiska exempel och verkliga fall som vi analyserar och diskuterar. 

Kursen kommer att hållas på hotell Hilton Stockholm Slussen kl. 09:00-16:00. Vi kommer också att streama kursen för att erbjuda möjlighet att delta på distans via Microsoft Teams

Kursavgifter och anmälan

En första inbjudan har skickats ut i samband inbjudan till Företagsmäklardagen och vi har redan fått många kursanmälningar. Samma dag kommer även SFR:s årsstämma att hållas på hotell Hilton Stockholm Slussen. Det ger dig möjlighet att delta på kursen, årsstämman och Företagsmäklardagen (kvällseventet) samma dag. Årsstämman startar kl. 16:30 och kvällseventet kl. 17:45 på Södra Teaterns Champagnebar.

Om du kombinerar Företagsmäklardagen med Modul 4 betalar du totalt 3500 kr* för både kursen och kvällseventet, inklusive all mat, fika och dryck under dagen och kvällen. Vill du bara gå kursen Modul 4 kostar det 2900 kr* att delta fysiskt och 2500 kr* att delta på distans för SFR:s medlemmar. Priset för icke-medlemmar är 3900 kr* för fysiskt deltagande och 3500 kr* för att delta på distans. I priset ingår fika och lunch.

För långväga deltagare kan vi erbjuda rabatterade priser på hotellets enkelrum, i mån av tillgänglighet, för 1880 kr* inklusive frukost. Du bokar genom att mejla amanda.olsson@hilton.com och anger antal nätter, dina kontaktuppgifter och att du deltar på SFR:s kurs och/eller event den 19/5.

Det är begränsat med platser, så boka redan idag genom att klicka här. Ange om du bara vill delta i Modul 4 eller om du även vill vara med på årsstämman och/eller kvällseventet. Och glöm inte att berätta om du avser delta fysiskt eller digitalt och uppge dina kontaktuppgifter i bokningsmejlet (namn, företag, mejladress och mobilnummer). Vi vill ha ditt svar snarast möjligt!

Du som deltar på distans kommer att få en Teamslänk och instruktioner via mejl dagen innan, den 18 maj. Observera att du måste ha betalt kursen senast den 13 maj för att få tillgång till Teamslänken. 

*Alla priser är exkl. moms.

  
Mer information om nya auktorisationsprogrammet

Programmet är uppdelat i fyra steg (moduler) där varje del rymmer ett antal seminarier och workshops samt en avslutande examination. Vid fullt genomfört program och godkänd examination blir du auktoriserad företagsmäklare i enlighet med SFR:s nya standard och höga krav på kunskap och affärsmannaskap. Läs mer om det nya auktorisationsprogrammet här >>
 

Välkommen till Företagsmäklardagen 19 maj 2022!
15 mars 2022
Torsdag den 19 maj är det premiär för Företagsmäklardagen och vi hoppas att du kan komma! Företagsmäklardagen är ett evenemang där du och andra inom företagsmäklarbranschen kan mötas, få inspiration och utbyta erfarenheter.

Eventet startar kl 17:45 på Södra Teaterns Champagneterrass, med utsikt över Gamla stan och Stockholms inlopp, och bjuder på bubbel, inspirerande föredrag, spännande diskussioner och en utsökt middag. Tidigare under dagen kommer även Modul 4 i SFR:s auktorisationsprogram och förbundets årsstämma att genomföras. Det ger dig möjlighet att ta nästa steg i utbildningen och delta på stämman och möteseventet under samma dag.

Vart är riskkapitalet på väg?

Årets Företagsmäklardagen kretsar kring investeringsklimatet i Sverige och vilka trender, prognoser samt avkastnings- och riskbedömningar som styr finansiärer och riskkapital idag. Monalotte Theorell Christofferson, styrelseordförande i riskkapitalföreningen SVCA och CFO i Stena Sessan AB, kommer att prata om den senaste utvecklingen i riskkapitalbranschen och om megatrenderna inom private equity, buyouts samt venture och growth capital. 

Företagsmäklardagen tar plats i Södra Teaterns Champagnebar. Här inleder vi med välkomstdrink och mingel där du får träffa dina branschkollegor, SFR:s medlemmar och styrelse. Vi får sedan ta del av Monalotte Theorell Christoffersons skarpa analys och framtidspaning av riskkapitalets beteende idag och imorgon med efterföljande diskussion och frågestund. Därefter bjuds det på en femrätters middag med kaffe & avec. 

Evenemanget kostar 1500 kr*, inklusive mat och dryck. Om du kombinerar Företagsmäklardagen med Modul 4 betalar du totalt 3500 kr* för både kursen och kvällseventet, inklusive all mat, fika och dryck under dagen och kvällen. 

Vill du bara gå kursen Modul 4 kostar det 2900 kr* att delta fysiskt och 2500 kr* att delta på distans för SFR:s medlemmar. Priset för icke-medlemmar är 3900 kr* för fysiskt deltagande och 3500 kr* för att delta på distans. I priset ingår fika och lunch.

Modul 4 och SFR:s årsstämma genomförs på hotell Hilton Stockholm Slussen. För långväga deltagare kan vi erbjuda rabatterade priser på hotellets enkelrum, i mån av tillgänglighet, för 1880 kr* inklusive frukost. Du bokar genom att mejla amanda.olsson@hilton.com och anger antal nätter, dina kontaktuppgifter och att du deltar på SFR:s event den 19/5.

Det är begränsat med platser, så boka redan idag genom att klicka här. Ange om du bara vill komma på Företagsmäklardagen eller om du vill delta i Modul 4, kvällseventet och även årsstämman. Och glöm inte att berätta om du avser delta fysiskt eller digitalt och dina kontaktuppgifter i bokningsmejlet (namn, företag, mejladress och mobilnummer). Vi vill ha ditt svar snarast möjligt!

Med förhoppning om att vi ses den 19/5!
Styrelsen för Sveriges Företagsmäklares Riksförbund

* Alla priser anges exkl. moms. 

 

Agenda Företagsmäklardagen 19 maj

På Hilton Stockholm Slussen
09:00-16:00 Modul 4 för dig som vill ta nästa steg i SFR:s auktorisationsprogram. 

16:30-17:15 SFR Årsstämma.
  
På Södra Teaterns Champagnebar
17:45-18:30 Välkomstdrink med tilltugg & mingel. 

18:30-18:35 Introduktion av SFR:s ordförande Johan Sandberg.

18:35-19:10 Vart är riskkapitalet på väg?
Monalotte Theorell Christofferson, styrelseordförande i riskkapitalföreningen SVCA och CFO i Stena Sessan AB, berättar om utvecklingen i riskkapitalbranschen och om megatrenderna inom private equity, buyouts samt venture och growth capital. Hon talar bland annat om de senaste världshändelsernas påverkan på investeringsklimatet och om de strukturförändringar som sker gällande investerares och finansiärers beteenden, strategier och krav på låntagare, entreprenörer och transaktioner. Monalotte tar också upp de nya förutsättningar och möjligheter inom riskkapitalbranschen som är särskilt relevanta för företagsmäklare vid köp och försäljning av bolag.

19:10-19:25 Frågestund och diskussioner. Uppföljning av Monalotte Theorell Christoffersons analys och framtidsspaning med frågor och diskussioner kring företagsmäklarnas utmaningar och möjligheter. 

19:30-23:ish Femrätters middag med kaffe, avec & efterrätt.

 

Om Monalotte Theorell Christofferson

Monalotte Theorell Christofferson är styrelseordförande i riskkapitalföreningen SVCA och CFO i Stena Sessan AB. Hon har lång erfarenhet av att arbeta inom private equity och riskkapitalbranschen med investeringar, affärsmodeller och finansiering av tillväxtbolag. Monalotte har en bakgrund som auktoriserad revisor på KPMG och har tidigare arbetat på finansavdelningen samt som Risk and Compliance Manager på Investor och som CFO och Admin Partner för private equity-fonden Scope.  

/