Logga in

Auktorisationsprogram

Under 2020 har SFR utvecklat ett nytt utbildningsprogram för auktorisation av företagsmäklare enligt en ny kvalitetsstandard. Det nya auktorisationsprogrammet blir tillgängligt i början på 2021. Vill du bli en av de första att auktoriseras enligt den nya standarden SFR 2020 kan du anmäla ditt intresse redan nu! Första kurstillfället är planerat till den 18 februari 2021.

Bli auktoriserad företagsmäklare enligt nya standarden

För att du ska bli auktoriserad företagsmäklare enligt SFR:s nya kvalitetsstandard krävs följande: 

  • Fullt genomgången utbildning med godkända examinationer i SFR:s auktorisationsprogram.*
  • Högskole- eller likvärdig utbildning med bland annat företagsekonomi och civilrätt.
  • Tre års dokumenterad erfarenhet av företagsmäkleri.
  • Minst tre redovisade förmedlingsuppdrag.
  • Professionsanvarsförsäkring på minst 5 miljoner kronor.
  • Godkänt kreditvärdighetsintyg.
  • Godkänt medlemskap i SFR.

* Målet är att från och med 2021 kunna erbjuda möjligheten till validering av nödvändiga mäklarkunskaper, utan utbildningskrav, genom ett examensprov som omfattar samtliga delar i auktorisationsprogrammet. Skrivningstillfällen publiceras i kalendern under Nyheter och du kan anmäla ditt intresse här.

Kostnad

För SFR:s medlemmar är priset för utbildningsdagen den 18 februari, Modul 1, 2900 kr, exkl. moms. För icke-medlemmar är kostnaden 3900 kr, exkl. moms. 

Klicka här om du vill bli medlem i SFR innan du anmäler dig till utbildningen.

Vanliga frågor och svar om utbildningen

Klicka här för att få svar på de vanligaste frågorna om utbildningen, som t.ex. vad som gäller för dig som har en auktorisation sedan tidigare eller som har lång erfarenhet av företagsmäkleri. 

Auktorisationsprogram i fyra moduler

SFR:s utbildning för auktorisation är uppdelad i fyra kursmoduler. Varje modul tar cirka en arbetsdag i anspråk och innehåller föreläsningar som varvas med grupp- och enskilda övningar. Dagen efter en genomförd modulkurs testas dina kunskaper med ett digitalt examinationsprov.

Kurstillfällena är utspridda över tid, vilket innebär att det kan skilja dagar eller veckor mellan de olika modulerna. Antagning sker till två kursstarter varje höst- och vårtermin.

Klicka på länkarna nedan för att se vad respektive modul innehåller för kursavsnitt:

Modul 1
Modul 2
Modul 3
Modul 4

För att bli auktoriserad krävs att du har blivit godkänd på samtliga fyra examinationsprov. Vid godkännande får du ett diplom och ett auktorisationsmärke i både fysisk och digital form. Auktorisationsmärket (se nedan) kan du sedan använda i din marknadsföring på hemsidor, i din e-postsignatur och i sociala medier.

 

Utvecklad av Webdom
/