Välkommen till Företagsmäklardagen 19 maj 2022!
15 mars 2022
Torsdag den 19 maj är det premiär för Företagsmäklardagen och vi hoppas att du kan komma! Företagsmäklardagen är ett evenemang där du och andra inom företagsmäklarbranschen kan mötas, få inspiration och utbyta erfarenheter.

Eventet startar kl 17:45 på Södra Teaterns Champagneterrass, med utsikt över Gamla stan och Stockholms inlopp, och bjuder på bubbel, inspirerande föredrag, spännande diskussioner och en utsökt middag. Tidigare under dagen kommer även Modul 4 i SFR:s auktorisationsprogram och förbundets årsstämma att genomföras. Det ger dig möjlighet att ta nästa steg i utbildningen och delta på stämman och möteseventet under samma dag.

Vart är riskkapitalet på väg?

Årets Företagsmäklardagen kretsar kring investeringsklimatet i Sverige och vilka trender, prognoser samt avkastnings- och riskbedömningar som styr finansiärer och riskkapital idag. Monalotte Theorell Christofferson, styrelseordförande i riskkapitalföreningen SVCA och CFO i Stena Sessan AB, kommer att prata om den senaste utvecklingen i riskkapitalbranschen och om megatrenderna inom private equity, buyouts samt venture och growth capital. 

Företagsmäklardagen tar plats i Södra Teaterns Champagnebar. Här inleder vi med välkomstdrink och mingel där du får träffa dina branschkollegor, SFR:s medlemmar och styrelse. Vi får sedan ta del av Monalotte Theorell Christoffersons skarpa analys och framtidspaning av riskkapitalets beteende idag och imorgon med efterföljande diskussion och frågestund. Därefter bjuds det på en femrätters middag med kaffe & avec. 

Evenemanget kostar 1500 kr*, inklusive mat och dryck. Om du kombinerar Företagsmäklardagen med Modul 4 betalar du totalt 3500 kr* för både kursen och kvällseventet, inklusive all mat, fika och dryck under dagen och kvällen. 

Vill du bara gå kursen Modul 4 kostar det 2900 kr* att delta fysiskt och 2500 kr* att delta på distans för SFR:s medlemmar. Priset för icke-medlemmar är 3900 kr* för fysiskt deltagande och 3500 kr* för att delta på distans. I priset ingår fika och lunch.

Modul 4 och SFR:s årsstämma genomförs på hotell Hilton Stockholm Slussen. För långväga deltagare kan vi erbjuda rabatterade priser på hotellets enkelrum, i mån av tillgänglighet, för 1880 kr* inklusive frukost. Du bokar genom att mejla amanda.olsson@hilton.com och anger antal nätter, dina kontaktuppgifter och att du deltar på SFR:s event den 19/5.

Det är begränsat med platser, så boka redan idag genom att klicka här. Ange om du bara vill komma på Företagsmäklardagen eller om du vill delta i Modul 4, kvällseventet och även årsstämman. Och glöm inte att berätta om du avser delta fysiskt eller digitalt och dina kontaktuppgifter i bokningsmejlet (namn, företag, mejladress och mobilnummer). Vi vill ha ditt svar snarast möjligt!

Med förhoppning om att vi ses den 19/5!
Styrelsen för Sveriges Företagsmäklares Riksförbund

* Alla priser anges exkl. moms. 

 

Agenda Företagsmäklardagen 19 maj

På Hilton Stockholm Slussen
09:00-16:00 Modul 4 för dig som vill ta nästa steg i SFR:s auktorisationsprogram. 

16:30-17:15 SFR Årsstämma.
  
På Södra Teaterns Champagnebar
17:45-18:30 Välkomstdrink med tilltugg & mingel. 

18:30-18:35 Introduktion av SFR:s ordförande Johan Sandberg.

18:35-19:10 Vart är riskkapitalet på väg?
Monalotte Theorell Christofferson, styrelseordförande i riskkapitalföreningen SVCA och CFO i Stena Sessan AB, berättar om utvecklingen i riskkapitalbranschen och om megatrenderna inom private equity, buyouts samt venture och growth capital. Hon talar bland annat om de senaste världshändelsernas påverkan på investeringsklimatet och om de strukturförändringar som sker gällande investerares och finansiärers beteenden, strategier och krav på låntagare, entreprenörer och transaktioner. Monalotte tar också upp de nya förutsättningar och möjligheter inom riskkapitalbranschen som är särskilt relevanta för företagsmäklare vid köp och försäljning av bolag.

19:10-19:25 Frågestund och diskussioner. Uppföljning av Monalotte Theorell Christoffersons analys och framtidsspaning med frågor och diskussioner kring företagsmäklarnas utmaningar och möjligheter. 

19:30-23:ish Femrätters middag med kaffe, avec & efterrätt.

 

Om Monalotte Theorell Christofferson

Monalotte Theorell Christofferson är styrelseordförande i riskkapitalföreningen SVCA och CFO i Stena Sessan AB. Hon har lång erfarenhet av att arbeta inom private equity och riskkapitalbranschen med investeringar, affärsmodeller och finansiering av tillväxtbolag. Monalotte har en bakgrund som auktoriserad revisor på KPMG och har tidigare arbetat på finansavdelningen samt som Risk and Compliance Manager på Investor och som CFO och Admin Partner för private equity-fonden Scope.  

/